Art work - before 1995   Art work - Landscapes   Art work - Nudes
  
   De kunstenaar
  
   Tentoonstelling
  
   Projecten
 


click for English C
urriculum vitae:

Personalia:

Studies:

  • Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Ieper

  • Getuigschrift van Hoger Secundair Kunstonderwijs (Afdeling ‘Kunstschilderen’)

  • Kunstschilderen, figuur- en waarnemingstekenen en kunstgeschiedenis.

  • Getuigschrift voor Hoger Kunstonderwijs, Finaliteit.

  • Kunstschilderen en Kunstgeschiedenis - Esthetica

Het werk van Stefaan Goethals kenmerkt zich in de eerste plaats door zijn originaliteit. Zo vertolkt Stefaan op meesterlijke wijze een grote expressiekracht. Hij schenkt zijn werk een enorm evocatievermogen. Zijn missie van zijn werk is: het weergeven van het 'hartistieke'.

In tweede instantie onderscheidt deze kunstenaar zich door zijn diversiteit. In zijn werk gebruikt hij verschillende technieken en materialen: potlood, houtskool en penseeltekeningen in oost-indische inkt, aquarellen, olie- en acrylverf op doek...
Heel opmerkelijk en origineel is zijn collagetechniek.

Daarnaast zijn er in het werk van deze kunstenaar een drietal thema’s te herkennen: het landschap, het naakt, en het portret. Doorheen deze thema's loopt als een rode draad de verwijzing naar de vijf oerelementen:aarde, water, lucht, vuur, en de kosmos.

Er wordt meestal in reeksen gewerkt.
De afgelopen jaren treden de stroompatronen van het water , het vloeiende, veranderende element, als symbool van levenskracht, in zijn creaties naar voren.
Ook zien wij lumineuze doeken die het al even onvatbare licht beschrijven.
De schoonheid van het vrouwelijke lichaam blijft een bron van inspiratie. Stefaan steekt zijn diepe fascinatie voor het menselijke lichaam niet onder stoelen of banken.
De naakttekeningen uitgewerkt in een kloek lijnenspel, afgewisseld met trillende lijnen of schilderingen van aquarel, potlood, houtskool ... tonen het lichaam in zijn fragiliteit of pure expressie.

Bepaalde artistieke creaties van Stefaan kunnen bovendien hun oorsprong niet verloochenen. Zijn omzwervingen doorheen Zuid-Frankrijk en het Heuvelland, met zijn verbluffende natuur en onnoemelijke rust, gaven hem het voedsel en de kracht tot het scheppen van 'hartistieke' kunst.

Webdesign done by  www.WebsitesProject.com

Copyright © 2012 Hartistic.com